Hellehonden

Hellehonden, de nieuwe thriller van Jan en Sanne Terlouw, is uniek door de QR-codes die in en op het boek staan. In deze Twentse Da Vinci Code komt het speurdersduo Reders & Reders, in hun zoektocht naar de moordenaar, langs het lokaal religieus, historisch erfgoed.


Hellehonden

De eerste thriller met QR-codes

Door de QR-codes te scannen, komt de lezer op deze website met meer informatie over de locatie waar het verhaal zich op dat moment afspeelt. Op het omslag van het boek staat een QR-code, die leidt naar onderstaand interview met Jan en Sanne Terlouw.

Hellehonden is onderdeel van het project Langs heilige huisjes. Op 13 april is Hellehonden feestelijk gepresenteerd en is tegelijkertijd deze bijbehorende website gelanceerd.

Hellehonden is deel 6 uit de Reders & Redersreeks van Jan en Sanne Terlouw. Er zijn inmiddels 10.000 exemplaren verkocht en het boek wordt herdrukt.

QR-code

QR is de afkorting van Quick Response, dat snelle reactie betekent. Een QR-code is een soort streepjescode. Door met de camera van een smartphone een foto te maken van een QR-code markering, krijgt men toegang tot relevante locatiegebonden online informatie. De smartphone moet wel zijn voorzien van een programma dat QR-codes kan lezen.